Lukijoilta: Hallituksen väärää politiikkaa

Ilkan pääkirjoitus 8.8.18 otsikolla ”Maaseudulla halutaan asua, taksiuudistus ristiriidassa” osuu naulan kantaan. Valitettavasti se ei ole ainut asia, jolla maaseudun hyvinvointia ajetaan alas, kuten pääkirjoituksestakin selviää. Näin toimii hallitus, jossa pääministeripuolue on keskusta.

Pääministeri Juha Sipilä on toistuvasti sanonut, ettei häntä kiinnosta miten seuraavissa vaaleissa käy ja viimeisimpien laskevien gallup-tulosten jälkeenkin kommentti oli: ”Meidän täytyy vain kestää laskeva kannatus”. Hän ei siis tunnusta, että on tullut tehtyä väärää politiikkaa.

Onko jonkun mielestä esimerkiksi postilain uudistuksissa jotain koko maan asuttuna pitämisen edistämistä, jos päivän lehtikin tulee iltaviiden jälkeen? Entä sote-ratkaisu, josta professori Markku Kuisma tiivisti haastattelussaan HS:ssa 29.7. osuvasti ”Se on olevinaan markkinahenkisyyttä, mutta pelkään, että siitä tulee rahastuskoneisto, kun yhtiöt päästetään aivan ytimeen.” Kuismakaan ei näe mitään järkeä valtion näkökulmasta siinä, että tuottavat valtionyhtiöt halutaan myydä.

Huomioitava on, että hallituksen ”kärkihankkeita” on mm. digitalisaatio: ”Rakennetaan digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristö”. Valtion kehitysyhtiö Vake Oy perusti SoteDigi Oyn viime syksynä kehittämään sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisia asiakas- ja potilasratkaisuja sekä muita digitaalisia ratkaisuja. Kuinkahan monta sataa miljoonaa euroa sinne on jo uponnut, vaikkei yhtään sote-lakia ole edes hyväksytty.

Ilkan pääkirjoitus päättyy arvioon: ”Ilman luontoa ja ilman omavaraista elintarviketuotantoa emme tule toimeen.” Hallitus voi nyt osoittaa, että budjetista löytyy rahaa tämän ylläpitämiseen, eikä SoteDigi niele kaikkia valtion omaisuudesta saatuja satoja miljoonia.

Risto Kuivaniemi

Lappeenranta/Ilmajoki

Kommentoi