Lukijoilta: Erilaisuus on luonnollista

Elollinen rakentuu soluista. Kasvua ohjaa solujen tumassa asustava dna-molekyyli.

Tämä elämän koodi on jokaisella ihmisellä erilainen. Siis erilaisuus on luonnollista. Esimerkiksi seksuaalisia suuntautumisia on parisenkymmentä erilaista.

Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisiä oikeuksia ja tasa-arvoa.

Suomen evl. kirkkokin on ottanut sen kannan, että tälläkin tavalla erilaiset Jumalan luomat ihmiset ovat tervetulleita kirkkoon. Ei kuitenkaan vielä vihittäviksi avioliittoon.

Vajavaisen ihmisen ei pidä luokitella kaikkitietävän Jumalan luomistekoja hyviksi ja huonoiksi. Raamatusta: ”Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi.”

Myös maahan pyrkineitten muukalaisten osalta on tehty tätä syntiä, vaikka Jeesus vasiten opetti laupias samarialainen -kertomuksella, kuinka muukalaisia kuuluu kohdella.

Kummallisinta on ollut se, että kun ei ole tiedetty, kuka kirkkokansasta on homo, niin hänet on toivotettu tervetulleeksi jumalanpalvelukseen. Mutta jos hän on tullut kaapista ulos, niin tämä sama ihminen onkin muuttunutkin persona non grataksi.

Kirkon ovien pitää olla kutsuvasti apposen auki, että syntiset kuulisivat Jeesuksen kutsun. ”En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä, että he kääntyisivät.”

Omasta mielestään hurskaat kuitenkin haluavat omia kirkon.

Kaikkein paras on uskoa ja olla yhteydessä suoraan Jumalaansa ilman välikäsiä, kuten Isä meidän -rukouskin osoitetaan.

Markus E. Myllymäki

Vaasa

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset