Lukijoilta: Eriarvoistaminen huipussaan

Suomessa syntyvyys on laskenut tasolle, jossa se oli viimeksi pulavuosien aikaan. Suomen nykyinen hallitus, sisäministeri etunenässä, ohjaa Suomi-laivaa kohti karikkoa unohtaessaan Suomen kansan enemmistön.

Helsinkiläiset seurakunnat, Suomen ev.lut. kirkon innoittamana ajavat tällä viikolla promillen suuruisen väestön etuja. Suomen ev.lut. kirkon enemmistö on hiljaa, koska se ei saa kohta enää sanansijaa edes kirkolliskokouksessa.

Suomen ev.lut. kirkon johtaja(?) arkkipiispa Tapio Luoma on julkisesti pride-liikkeen suojelijana salliessaan kirkkohallituksen pienen ryhmän tehdä päätöksiä, jotka ovat vastoin kirkon jäsenistön enemmistön mielipiteitä.

Arkkipiispa ei kuulemma ole piispojen esimiesasemassa oleva piispa! Mihin arkkipiispaa tarvitaan, kun hän ei puolusta kirkkonsa enemmistöä? Päinvastoin. Hän on ajamassa joitakin herätysliikkeitä selkä seinää vasten eli nurkkaan, josta on vain yksi tie pois.

Mutta tuohon ensimmäiseen ajatukseen tekstissäni vielä. Miksi syntyvyys laskee? Suomalaisen yhteiskunnan yksi tukipilari, perhe, on ajettu alas.

Ei saa puhua äidistä isästä, ei tytöistä, ei pojista. Sukupuolen todellisuus kyseenalaistetaan, vaikka on olemassa vain nais- ja miessukupuolet. Yritetään väittää mahdolliseksi se, että mieskin voi synnyttää. Jumalan luomat lait ovat pilkattavina, niistä ei kohta saa edes kirkossa puhua. Sitä sääntöä jo monet papit eri seurakunnissa noudattavatkin.

Perheet pääkaupunkiseudulla erityisesti ovat kriisissä. Siitä todistuksena esimerkiksi Espoossa huostaan otettujen lasten lukumäärä on lyhyessä ajassa kaksinkertaistunut. Tätä tapahtuu muuallakin, erityisesti isommissa kaupungeissa, mutta myös maaseudulla. Mediassa vouhotetaan tasa-arvon toteutumattomuudesta. Ilmastonmuutoksella pelotellaan varsinkin lapsia.

Lapsettomuus ja siis vähäinen syntyvyys ovat suoraa seurausta edellä mainituista yhteiskuntaa horjuttavista tekijöistä. Kaiken kärjessä kulkee itsekkyys, hedonismi, vallanhimo ja yhä lisääntynyt narsismi.

Juho Kössi

Seinäjoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset