Lukijoilta: Diakoniatyö on tekojen saarna

Näin on todennut teol. tri. Mikko Malkavaara. Kristinusko näkyy arjessa diakoniatyössä rakkautena, apuna ja auttamisena. Seurakunnan tehtävä on armon jakamisen ohella puolustaa heikkoja ja sorrettuja ja ruokkia nälkäisiä.

Monien kirkkojen ovien pielissä seisovat vaivaisukot muistuttavat meitä jo vanhastaan kirkolle kuuluneesta vähempiosaisten auttamisesta. Huoli köyhien jäsenten selviytymisestä kulkee punaisena lankana läpi koko Raamatun. Jokaista ihmistä kohdellaan kuten haluaisi itseään kohdeltavan.

Seurakunnan diakoniatyössä näkyy vanhan ajan yhteisöllisyys ja lähimmäisenrakkaus. Löyhemminkin kirkkoon sitoutuneet arvostavat seurakuntien tekemää diakoniatyötä.

Seurakunta paikkailee horjuvan hyvinvointivaltion reikiä. Se tarjoaa henkistä ja taloudellista apua silloinkin kun muuta apua juuri sillä hetkellä ei ole saatavissa.

Seinäjoen seurakunnan diakoniatyössä yksi tärkeä ja kasvava työmuoto on ruokapankki. Yksin sen kautta perheille jaetun ruoka-avun rahallinen arvo oli viime vuonna 455 000 euroa.

Paras lahja leivän antamisen lisäksi monelle etenkin vanhukselle seurakunnalta on aika. Tätä tarvetta täyttämään on esimerkiksi Ylistaron kappelissa esitetty diakonialle testamentattujen varojen käyttämistä määräaikaisen henkilön palkkaamiseen

Diakonia puolustaa arjen toiminnassa jokaisen ihmisen kunnioittamista ja elämän ainutlaatuisuutta.

Tähän työhön seurakunnat tarvitsevat yhä uusia käsiparia. Henkilöstöresurssien lisäksi diakoniatyö nojaa aktiiviseen seurakuntalaisuuteen, työntekijöiden rinnalla toimivien vapaaehtoisten tekemään palvelutyöhön. Diakonia kuin myös muu seurakunnan vapaaehtoistyö on rikkaus myös tekijöilleen.

Esa Perttu

seurakuntavaaliehdokas

Seinäjoki

Kommentoi