Lukijoilta: Björkenheimin silta kuntoon

Lehdessä oli juttu, että Björkenheimin silta voitaisiin sulkea kuukaudeksi autoilta kokonaan. Ensin ajattelin, että tämä on aprillijuttu, mutta kalenteri kertoi, että ei ole. Haluaisinkin tietää, että onko tämä kuolleena syntynyt ajatus lähtenyt kaupungin virkamiehen kynästä vai kaupunginvaltuuston jäsenen kynästä ja mielellään toivon ulostuloa asiassa sillä haluaisin tietää perusteet asiaan.

Nythän kaikki tietävät, että Seinäjoen asuntomessualue on piirisairaalan vieressä melkein suoraan tämän sillan takana ja kaikki ovat varmaan lukeneet, että piirisairaalan alue on myyty. Piirisairaala alueelle on suunniteltu paljon erilaisia asuntoja ja kulttuuri- ja liiketiloja ym. ja työt siellä ovat jo alkaneet. Alueelle tulee siis helposti jopa satoja ellei enemmänkin asuntoja ja lisäksi työpaikkoja.

Tämä loppuunkulunut silta on myös monen työmatkalaisen reitillä. Kehoittaisin katsomaan karttaa. Jos on matkalla Härmän suuntaan, menee reitti suoraan Vuoritietä Rautatiekadulle ja siitä ohikulkutielle. Ei ole mitään mieltä ajaa Jouppiin jonottamaan tai Sahanlammen risteykseen, missä jono on pahimmillaan Huhtalantielle asti. Myös kaikki reitit ovat tärkeitä hälytysajoneuvoille.

On ihmeellistä, että kaupunki vuodesta toiseen vetkuttelee väistämättömän edessä. Toivoin vaalien jälkeen, että nyt alkaa Björkenheimin silta-asiakin edistyä, mutta ei. Lapuantien yli saatiin joku roikkuva kaari, joka näyttää ihan kuoriämpärin rivalta ja sekin piti tilata ulkomailta asti. Pohjanmaa on tunnettu hitsareistaan ja rautaa löytyy tonnikaupalta Ylistarosta, kun vaan suunnitellaan, niin tekijöitä on kyllä.

Samalla kertaa sillan tekemisen kanssa liikenneympyrä piirisairaalan portin kohtaan lisäämään liikenteen joustavuutta ja hillitsemään nopeuksia.

Nyt kannattaa lopettaa vatulointi tämän silta-asian kanssa ja kääriä hihat ja alkaa töihin. Kokeiluluontoisesti voisi armeijan pioneerit tehdä toisen sillan vanhan viereen vaikka vuodeksi. Katsottaisiin sitten, miten se on vaikuttanut Sahanlammen ja Joupin risteysten ruuhkiin. Avaruuden pääkaupunki, eikä saada yhtä siltaa tehtyä.

Heikki Lautamäki

Seinäjoki

Kommentoi


Luetuimmat pääkirjoitukset