Lukijoilta: Ainutlaatuisia kesämuistoja seinäjoen kesäsiirtolasta

Seinäjoen kaupungin kesäsiirtola eli tuttavallisemmin Kessula täyttää ensi vuonna kunnioitettavat 60 vuotta. Kessula elää ja voi hyvin: tuoreella hyvinvointilautakunnan päätöksellä leirejä on jopa lisätty tulevalle kesälle. Tällä pyritään vastaamaan jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Kiitämme lautakunnan jäseniä kaukonäköisyydestä.

Kessulassa, Kuorasjärven rannalla, leireilee kesän aikana yli 400 lasta ja nuorta. Heille Kessula tarjoaa huoletonta kesänviettoa ja elinikäisiä kaverisuhteita. Kaupungille Kessula on vetovoimatekijä sekä edullinen tapa järjestää ehkäisevää lapsi- ja nuorisotyötä. Syrjäytymisen ja eriarvoisuuden vähentäminen ovat kesäsiirtolatoiminnan keskeisiä arvoja.

Toimintaa pyörittää kesäisin alan opiskelijoista koostuva kesätyöntekijöiden joukko. Toiminta on kehittynyt vuosi vuodelta, mutta tilat alkavat olla perusteellisen kunnostuksen tarpeessa. Juhlavuoden lähestyessä haluamme herätellä kaupungin päättäjiä tarttumaan tilanteeseen ennen kuin on liian myöhäistä.

Miltä kuulostaisi Kessulan uusi asuntola – kaupungin syntymäpäivälahja 60-vuotiaalle? Muut kunnalliset kesäsiirtolat pistivät pillit pussiin viimeistään 90-luvulla, mutta meillä Avaruuden pääkaupungissa sen kuin investoidaan!

Panostaminen lapsiin ja lapsiperheisiin maksaa aina itsensä moninkertaisesti takaisin. Sitran ja THL:n mukaan yhden nuoren syrjäytyminen maksaa jopa 400 000€, joten sijoittaminen kesäsiirtolatoimintaan on taloudellisestikin erittäin perusteltua. Ajanmukaiset tilat mahdollistaisivat Kessulan ympärivuotisen käytön. Myös yksityisillä ja yhdistyksillä olisi mahdollisuus vuokrata tiloja.

Joka kesä tapaamme vanhempia, jotka ovat itse olleet leiriläisinä ja hyvien leirimuistojen siivittäminä tuovat omaa jälkikasvuaan leireilemään. Haluamme turvata tämän ylisukupolvisen kokemuksen jatkumisen.

Okko Saarinen

opiskelija, kesäsiirtolan johtaja 2019

Elli Jutila

opiskelija, kesäsiirtolan apulaisjohtaja 2019

Juulia Heinämäki

sosionomi, kesäsiirtolan johtaja 2018

Mikko Kahila

nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, kesäsiirtolan apulaisjohtaja 2017, 2018

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset