”Koko kansan mielipide”

On aika outoa, että tuhannen kansalaisen otokseen eli tuhannen kansalaisen mielipiteeseen (mm. Ilkka 6.6.15 juttu ansiosidonnaisista päivärahoista) pohjautuvaa mielipidettä käytetään ns. koko kansan mielipiteenä.

Tuntuu, että suuhun tungetaan puoliväkisellä itselle Suomen kansalaisena yhä useammin mielipiteitä ja kantoja, jotka tuntuvat vierailta. Niittä ei voi mitenkään tunnistaa omaksi mielipiteeksi. Kun näin käy yhä useammin ihan trendiksi asti, tuntuu, että joku tai jotkut yhteiskunnassa oikein ns. ratsastavat niillä. He yrittävät vaikuttaa päätöksentekokoneistoon itselleen ja omille intressiryhmilleen edullisesti myös käyttämällä niitä päätöksentekoprosessissa omalla tavallaan tulkiten ja omaksi hyväkseen.

Tällainen toiminta on lähellä, ellei sitä jo peräti ole suoranaisen valheen esittämistä julkistettuna.

Moni asia on ilmestynyt yhteiskuntaan vastoin kansalaisten enemmistön todellista tahtoa vetoamalla tällaiseen ns. ”kansan mielipiteeseen” tai ”suomalaisten mielipiteeseen”. Tämä luo yhteiskuntaan harhakuvaa, että se mielipide olisi tosissaan koko kansan parissa luotettavasti mitattu.

Moni paitsi ihmettelee, on myös erittäin tympääntynyt moisesta oman mielipiteen niputtamisesta ja ylitse kävelystä. Mielipiteen, jota ei ole kysytty ja joka on usein täysin vastakkainen esitetyn kanssa.

Siiri

Alavus

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset