Keskustan keppanagate ja muiden syyttäminen

Keskustapuolue haluaa virallisen linjansa mukaan rajoittaa ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholirajaa eli käytännössä laimentaa ruokakaupoissa myytävän keskioluen kakkosolueksi. Kolmosolut siirrettäisiin Alkoihin. Tämä puolueen voimassa oleva tavoite oli myös liitetty Keskustan eduskuntavaaliohjelmaan.

Käytännön tasolla tämä kasvattaisi Viron matkustajatuontia ja sen aiheuttamia haittoja entisestään, vähentäisi verotuloja ja kaiken lisäksi vähentäisi työpaikkoja sekä panimoteollisuudesta että päivittäistavaraliikkeistä. Keskustan markkinoimat uudet työpaikat siis syntyisivät korkeintaan veronmaksajien rahoilla Alkoihin. Ehkä matkustajatuonnin ansiosta myös satamiin palkattaisiin muutama järjestyksenvalvoja lisää.

Keskustan halusta rajoittaa suomalaisten vapauksia ja syyttää tavallisia suomalaisia alkoholismin haitoista ei siis ole kuin pelkästään haittaa sekä tavallisille kansalaisille että maan työllisyydelle.

Tavoitteesta nousi luonnollisesti kohu, joka pohjautui viihdelehti Staran uutiseen (9.2.). Kun keskustalaiset havaitsivat kohun kääntyvän negatiiviseksi, alkoivat he Sirkka-Liisa Anttilan johdolla syyttää tästä muita puolueita, etunenässä Kokoomusta. Anttila väitti vielä tiistaina (STT 10.2.) uutisen ja kohun taustalla olleen Kokoomuksen ”likaisten temppujen osaston”. Myöhemmin samana iltana Staran päätoimittaja kuitenkin kertoi uutisvinkin tulleen Keskustan omista riveistä puolueen viime viikonvaihteen eduskuntavaaliristeilyllä.

Keskustan olisikin syytä muiden syyttelyn ja riidan lietsomisen sijaan katsoa peiliin ja ottaa vastuu omista linjauksistaan. Keskiolut kuuluu ruokakauppoihin ja niin kuuluisivat myös pienpanimoiden tuotteet.

Ville Ojala

kansanedustajaehdokas (kok.) Seinäjoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset