Ilmajoen-Kurikan tuulivoima-puiston arviointiselostuksesta

Paikallisena asukkaana en voi olla ihmettelemättä, miksi tällaista tuulvoimapuistoa ollaan rakentamassa keskelle asuttua kylää.


Euroopassa vastaavan kokoluokan tuulivoimaloita, 5MW, on vain Pohjanmerellä, joten mihin perustuvat melumittaukset ja vakuuttelut, ettei niistä ole mitään haittaa? Joka tapauksessa alueen asukkaat kokevat tuulivoimapuiston vaikuttavan asumisviihtyvyyteen erittäin kielteisesti, etenkin ne, jotka jäävät laskennalliselle melualueelle.

Ravi- ja ratsastustallit kokevat sen suorastaan uhkana ammatin harjoittamiselle. Niitä on lähialueella runsaasti. Tuulivoimapuiston alueella sijaitsevat Pikkusantavuoren-Meskaisvuoren-Heininevankallion lakialueet, joita peittävät ehjät jäkäläkankaat ja näin ollen ne kuuluvat luonnon- ja maisemansuojelun kannalta arvokkaisiin kallioalueisiin. YVA-arviointiselostuksesta ilmeni, että tuulivoimalat sijoitettaisiin juuri näiden kallioiden lakialueille, mikä tuhoaa ne täydellisesti, noin neljä hehtaaria per mylly.

Suurena puutteena tuulipuistoasian valmistelussa paikalliset asukkaat ovat kokeneet, ettei heiltä ole kysytty mitään. Nyt kysytään.

Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat esittää arviointiselostuksesta mielipiteensä viimeistään 7.2.2011. Tietoa asiasta löytyy netistä, Ilmajoen ja Kurikan tuulivoimapuisto: Ilmajoki-Kurikka YVA-selostus.

VEIKKO OJALA

Kurikka


Luetuimmat pääkirjoitukset