Ihmiskokeita tuulivoimaloilla

Lännen Median toimittaja Mikko Pulliainen vaatii (Ilkka 18.11.) suhteellisuudentajua erityisesti meiltä, jotka olemme rohjenneet olla huolissamme monsterituulivoimaloiden infraäänistä. Uskomushoitojen kannattajia hän ei pidä niin pahoina kuin erityisesti meitä.

Itseltään toimittaja ei tietenkään edellytä suhteellisuudentajua, vaan vertaa infraääniä pienhiukkasiin. Huonompaa vertailuesimerkkiä on vaikea keksiä. Parempia vaihtoehtoja tulee mieleen helposti: vaikkapa liito-oravan papanat tai viitasammakot.

Täällä Seinäjoella avattiin itäinen ohikulkutie vuosia myöhässä vasta nyt, koska jostain löytyi aikoinaan liito-oravan papanoita. Omassa kotikunnassani siirtolapuutarhaprojekti on ilmeisesti ikijäässä viitasammakon vuoksi. Samainen veijari taisi viivästyttää tiehanketta Kauhavalla.

Monet maat ovat kieltäneet merikäyttöön suunniteltujen monsterituulivoimaloiden käytön mantereella. Suomessa ei edes keskustella hankkeiden keskeyttämisestä tutkimusten ajaksi, vaan saksalaiset ja tanskalaiset laitetoimittajat tekevät niillä nyt ihmiskokeita suomalaisilla. Valtamedia ei korvaansa lotkauta asialle, vaan leimaa huolestuneet kansalaiset suhteellisuudentajuttomiksi hölmöiksi.

Lapsen oikeuksien päivänä ministeri Juha Rehula pyysi anteeksi kaltoin kohdeltujen lasten kärsimyksiä lastensuojelun sijaishuollossa. Toivoa sopii, ettei joku tulevaisuuden ministeri joudu pyytämään anteeksi taloudellisen ahneuden sokaisemana tehtyjen ihmiskokeiden aiheuttamia kärsimyksiä monsterituulivoimaloiden läheisyydessä asuneilta.

KALEVI KATAJA

Hyllykallio

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset