Anna lapselle raitis joulu!

Joulu on monille lapsille tärkeä juhla. Lasten joulunodotukseen kuuluu paljon lapsille kivoja asioita, kuten esimerkiksi pukille kirjoittaminen, kuusen koristelu, jouluherkkujen tekeminen ja tietysti joulukalenteri. Useimmat lapset laskevat, että kuinka monta päivää jouluun on jäljellä. Lapset odottavat joulua tosi paljon.

Joillekin lapsille on arkipäiväistä katsoa humalaisia aikuisia, mikä on lasta kohtaan väärin. Kenenkään lapsen ei tarvitse pitää huolta humalaisista vanhemmistaan, vaan vanhempien pitäisi ymmärtää olla juomatta alkoholia lasten nähden ja pitää hyvää huolta lapsestaan.

Suomalaisperheissä on vuosittain päälle kaksi miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneitä lasten seurassa. Toisin sanoen alkoholi on joka päivä osa 6000 lapsen elämää.

Humalainen aikuinen on lapsen silmissä pelottava. Kukaan meistä ei halua kokea turvattomuuden tunnetta, pelkoa tai yksinäisyyttä. Jokaisen aikuisen on hyvä muistaa, että lapsuuden joulumuistot säilyvät koko elämän.

Kaikkien lasten paras lahja on se, että otat hänet huomioon, vietät hänen kanssaan aikaa, annat lapselle turvallista aikaa kanssasi ja kuuntelet häntä. Lapset arvostavat myös koko perheen yhdessäoloa. Jouluna moni lapsi odottaa huomiota ja hyvää seuraa, mutta joutuu pettymään aikuisten päihteiden käytön vuoksi.

Suomessa on kampanja, joka korostaa lasten hyvinvointia. Kampanja vetoaa aikuisten päihteiden käyttöön. Kampanjan nimi on: Anna lapselle raitis joulu. Kampanja järjestetään jo 18. kerran.

Ole jouluna raitis, niin saat lapsellesi ja itsellesi hyvän joulun!

Moonika Isomäki (16 v.)

Nurmo

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset