Missä Jumala oli silloin?

Muutama viikko sitten tuli televisiosta koskettava ohjelma, jossa haastateltiin erästä juutalaista syntyperää olevaa miestä, joka oli selvinnyt Auschwitzin kuolemanleiristä hengissä.

Hän oli kuulunut sellaiseen erikoisyksikköön, jonka tehtävänä oli täyttää kaasukammiot ja sen jälkeen hoitaa tulos poltettavaksi. Tätä työtä jatkui sodan loppuhetkille saakka. Hän kertoi, että kaasukammioon joutuneiden joukossa oli paljon uskovaisia juutalaisia. He rukoilivat ja raapivat seiniä ja pyysivät Jumalalta apua, mutta kukaan ei heitä auttanut. Toimittaja kysyi häneltä, missä Jumala oli silloin. Hän rupesi nauramaan ja toisti saman kysymyksen, missä jumala oli silloin. Minäkin joudun vielä kysymään, missä Jumala oli silloin, kun antoi tämän kaiken tapahtua. Sitten tämä vanhus sanoi, että näiden tapahtumien ja kokemusten jälkeen hän ei ole voinut uskoa Jumalan olemassaoloon. Olisiko nyt sellaista korkeasti oppinutta teologia, joka voisi vastata tähän kysymykseen?

Veikko Korpi

Ylihärmä

Nelipäiväinen viikko

Olihan hyvä kirjoitus Kivimäen Joukolla, kun hän ehdotti nelipäiväistä viikkoa.

Kyllä se kuulostaa todella mainiolta idealta. Käytännössä se varmaan tietäisi tälle päivän lahjoittajalle jopa pienempää veroprosenttia. Eli siitä voisi olla vain todella pieni tulotappio. Ajatellaan sitä hyötyä, mitä siitä tulisi yhteiskunnalle. Työttömyys putoaisi alaspäin, ja säästyttäisiin monenlaisilta haitoilta, joita pitkäaikainen työttömyys teettää. Vaikuttaa taloudellisesti ja henkisesti paljon, kun on pitkään työttömänä.

En osaa liioin sanoa, kuinka tämä systeemi käytännössä toimisi, mutta kuulostaa todella hyvältä idealta. Tämä juttu pitäisi laittaa kokeiluun ja viedä asioita eteenpäin. Ei muuta kuin joku porukka eduskuntaan viemään tämä idea todellisen harkinnan alle.

Itsekin pian kuiluun putoava

Teuva

Venäjä ja Suomi

Mitä puolustusministeri Wallinin matka koski hänen käydessään Venäjällä ja palattuaan sieltä keskiviikkona 15.2.? Mistä johtuu matkan uutispimento? Ainut tieto, mitä hänen käynnistään on saatavissa, on luettavissa venäläisestä Venäjän ääni -verkkolehdestä. Poliitikot ovat yleensä suu ja pää levällään palattuaan ulkomailta ja varsinkin Venäjältä neuvotteluista ja kertoessaan "neuvotteluissa saavutetusta menestyksestä", mutta miksi Wallin on hiljaa?

Suomen puolustusvoimia ajetaan alas. Sovitaanko nyt Suomen ja Venäjän välisestä puolustusyhteistyöstä, mitä matkasta edeltäkäsin tiedotettiin? Vai sovittiinko, että Suomen ja suomalaisten puolustus ulkoistetaan itänaapurille? Huhujen mukaan "Lappia ei aiota enää puolustaa". Mitä piltti-ikäiset päättäjämme ovat oikein touhuamassa?

Kiinnostaa tietää

Ilmajoki

Mäkiturmista

Kun noita mäki- ja lasketteluvahinkoja on alkanut tulla usein, olisikohan tässäkin tarpeen "määrätä" jonkinlainen ajokortti tai ainakin ikäraja, koska näyttäisi, että itsesuojeluvaisto ei kaikilla tunnu toimivan. Varusteitten heikkoudesta ainakaan eivät vahingot johdu, vai luotetaanko niihin liikaa. Vahinkoja sattuu aina, mutta vaikka värkit olivat ennen melko heikot, pahoja onnettomuuksia sattui hyvin harvoin. En muista yhtäkään. Korkeintaan sukset katkesivat ja siitä saattoi saada selkäänsä.

Mäystimilläkin

Alajärvi