Lukijoilta: LYHYESTI

Kiertoa keskustan pysäköinti- paikkoihin

Ilkka käsitteli 18.3. hyvin ajankohtaista Seinäjoen keskustan pysäköintiongelmaa. Isot rakennushankkeet ovat poistaneet käytöstä merkittävän osan ydinkeskustan pysäköintipaikoista. Lisänsä asiaan tuo vuosikorteilla pysäköintioikeuttaan käyttävien pitkäaikainen pysäköinti.

Pysäköintipaikkojen puute aiheuttaa jo merkittävää haittaa ydinkeskustan yrityksille. Ongelman ydin on kadunvarsipaikkojen huono kierto.

Kaupunki ja Seipark Oy vetoavat vuosikorttikäyttäjiin pitkäaikaisen pysäköinnin välttämiseksi ydinkeskustassa.

Vetoomus on hyvä, mutta en usko sen vaikutukseen.

Siksi teknisen lautakunnan on viipymättä otettava asia käsittelyyn. Ehdotan, että lautakunta tekee väliaikaisen päätöksen ydinkeskustan pysäköintipaikkojen aikarajoitteesta, joka koskee kaikkea pysäköintiä.

Paikat voivat olla puolesta tunnista kahteen tuntiin rajoitteella. Rajat voidaan asettaa katu- ja aluekohtaisesti siten, että huomioidaan niillä nyt toimivien yritysten asiakkaiden pysäköintitarpeet.

Kyse on väliaikaisesta ongelmasta, joka on ratkaistava heti.

JYRKI MÄKYNEN

Helsinki

Kiitos kirjoituksestasi, Mare vaan!

Hyvin sanottu ja myös perusteltu! Viittaan kirjoitukseesi Mielipiteet-palstalla olleesta kirjoituksestasi lauantaina 18. maaliskuuta Ilkka-lehdessä. Olen monasti haronut hiuksiani saman ilmiön vuoksi: Missä ovat alkeellisimmat käytöstavat?

Kaikkein eniten ottaa päähän, kun mainitsemasi miehet könöttävät ruokapöydässä pipo tai lippalakki syvälle vedettynä korville saakka, samalla kun ahmivat äidin tekemää herkullista päivällistä. Mielestäni ruokaa pitäisi kunnioittaa sen verran, että otetaan päähine pois syödessä.

Toinen ilmiö, joka ihmetyttää, (ilmeisesti muotivillitys) on, kun housun lahkeisiin revitään 1–2 sentin riekaleet noin viiden sentin välein, niin että iho vilahtaa sieltä koko reiden leveydeltä. Tämä ilmiö todennäköisesti jatkuu, kunnes keksitään jotain vieläkin älyttömämpää.

Ehkä televisio näyttää suuntaa, kun katsoo ”Sohvaperunat”-ohjelmaa, missä pojat istuvat lippalakki päässä ja sen peitteenä vielä ns. ”huppari” varmistamassa hikoilun tehokkuutta olohuoneen sohvalla. Tarttis todella tehdä jotain!

PUHTAAT, VALKEAT LAKANAT

Tervajoki

Loistavasti hävitty, katastrofaalisesti voitettu

Näin voi otsikoida Hollannin vaalit, jos on valtamedioihin uskominen. Siellähän pääministeri Rutte hävisi 8 paikkaa ja demarit suistuivat pienpuolueeksi 29 paikan tappiollaan. Pahapoika populisti Wilders voitti 5 paikkaa nousten toiseksi suurimmaksi parlamentti ryhmäksi (ennen kolmas).

Tänään medioissa ollaan valmiita kuoppaamaan populistisen oikeiston nousuhaaveet menneen talven lumiksi Euroopassa, kun voitto ei ollut "jytky luokkaa" vaikka tiedetään, että Hollannissa esimerkiksi Rutte ajoi ohjelmallisesti aivan Wildersin kylkeen, kuten moni muukin sikäläinen puolue menestyäkseen vaaleissa.

Lauantaina 18.3. aamu tv:ssä haastatellun tutkija Laura Parkkisen kommentit populismin nykytilasta Euroopassa ja Hollannissa poikkesivat terveesti ja raikkaasti median valtavirrasta hänen todetessaan pelin olevan vielä pahasti kesken.

Nähtäväksi jää ja mielenkiintoiseksi menee.

ENSIO UUSITUPA

Vimpeli

Kommentoi