Kysymyksiä Stefan Wallinille

Me täällä Kauhavalla olemme hämmästelleet Lentosotakoulun ja Tikkakosken välisen toiminnallisen ja taloudellisen vertailun puolueellisuutta.

Olemme tehneet myös omia laskelmia ja toiminnallista vertailua ja on syytä epäillä, että laskelmissa on suoranaisia virheitä.

Kaikilla on tiedossa, että Hawk-koneiden käyttöaika on rajallinen

Kauhavalla säästetään olemassa olevasta ja Tikkakoskelle investoidaan jo nyt tiedossa olevasta Hawkien rajallisesta käyttöiästä huolimatta. Miten tästä syntyy todellista säästöä?

Miten Keski-Suomen ilmatila on nyt muuttunut? Vain muutama vuosi sitten Vinkat siirrettiin Tikkakoskelle, koska Kauhavan ilmatilassa koettiin turvallisuusriskiksi potkuri ja suihkukoneet yhtä aikaa. Nyt Keski-Suomen ilmatilassa on myös siviililiikenne, onko tämä turvallisuusriski?

Käykö lopulta niin, että Tikkakoskelta lennetään Kauhavalle harjoittelemaan?

Kenen on vastuu kokonaistaloudellisuudesta? Vaadimme, että näin suuren asian selvittämiseksi tehdään vertailevat ja puolueettomat laskelmat.

Meillä on oikeus saada kysymyksiin vastaukset;

1. Onko puolustusministeri saanut valtuudet markkinoida äkillisen rakennemuutoksen tukirahaa ja onko tämä huomioitu säästölaskelmissa?

2. Onko puolustusministeri valmis eroamaan, jos käy selville, etteivät Lentosotakoulun lakkauttamista koskevat laskelmat pidä paikkaansa?

Mika Kankaansyrjä

Kaupunginvaltuutettu Kauhava