UUSI ILKKA

Ilkka

ET-opetus antaa eväitä elämään

Jälleen on se aika vuodesta, jolloin monessa perheessä pohditaan miten nopeasti aika kuluukaan. Pienestä kääröstä on kuin varkain kasvanut jo reipas eskarilainen ja nyt on jo aika ilmoittautua ensi syksynä alkavalle koulutielle.

Meidän perhe on uskonnoton, siksi tyttäremme aloittaa elämänkatsomustiedon opiskelun ensi syksynä. Vaikka ev-lut-kirkon jäsen ei voi lapselleen valita elämänkatsomustietoa, niin me halutessamme voisimme lapsellemme uskonnonopetuksen valita.

Vastaavasti uskontokuntiin kuulumaton voi milloin tahansa ilmoittaa haluavansa ET-opetusta, vaikka olisikin aiemmin aina uskonnonopetukseen osallistunut. Meille päätös on kuitenkin selkeä - ET-opetus on katsomuksellisesti neutraalia eikä pohjaudu mihinkään yhteiskunnalliseen instituutioon tai katsomukseen.

Keskeistä elämänkatsomustiedon opetuksen tavoitteissa on vastuullisuus, toisten huomioiminen, itsenäinen ajattelu ja suvaitsevaisuus. Myös erilaisiin uskontoihin ja uskomuksiin tutustutaan lapsen ikään sopivalla tavalla sekä opitaan erilaisia tapoja toimia ryhmässä.

Kotikunnassamme Jalasjärvellä ET-opetus on vielä vieras asia, kuten sekin ettemme kuulu mihinkään uskonnolliseen yhteisöön. Kirjoitukseni tarkoitus onkin muistuttaa vanhempia, että uskonnonopetukselle on vaihtoehto, joka soveltuu sekä uskonnottomille että

vähemmistöuskontoihin kuuluville.

Lisätietoja elämänkatsomustiedosta löytyy helposti vaikkapa www.et-opetus.fi -osoitteesta.

Marko Koivuniemi

ylpeä tulevan ekaluokkalaisen isä Jalasjärvi