Älykkyydestä aivan sanattomaksi

Liikenneministeri Merja Kyllönen meinaa poistaa rattijuopot Suomen teiltä tavalla, joka kaikessa älykkyydessään vetää ihan sanattomaksi.

Rattijuopumusrajan pudottaminen puolesta promillesta 0,2:een antaa poliisille mahdollisuuden keskittyä siihen kaikkein vaarallisimpaan rattijuoppojen ryhmään. Kaikki kolarithan ajetaan tunnetusti alle puolen promillen humalassa.

Toinen, melkein yhtä häikäisevä ehdotus on vaatimus ajokieltojen pidentämisestä. Kuten tiedämme, elämäntaparattijuopothan noudattavat säntillisesti heille määrättyjä ajokieltoja.

Ja kolmas ehdotus se vasta suorastaan räjäyttää pankin. Alkolukko pakolliseksi kaikkiin uusiin autoihin. Joku tyhmempi olisi saattanut ehdottaa alkolukkoja pakolliseksi vain ratista kärähtäneiden autoihin, mutta Merja on oivaltanut, että uusilla autoillahan ne elämäntaparattijuopot kurvailee.

Meidän poliittisessa järjestelmässämme täytyy olla jotain aivan suurenmoista, kun tällaiset superlahjakkuudet valikoituvat kansanedustajiksi ja ministereiksi.

Tyyrääjä

Ylihärmä

Eläkerahojemme käyttöä ei valvota

Eläkerahamme ovat lakisääteisiä työeläkemaksuja, joista ei voi kieltäytyä, eikä siis Ilmarisen rahoja, joilla rahoilla Harri Sailas meni ostamaan salaisesti Vehviläisen miljoona-asunnon, joka ei käynyt sillä hinnalla yksityisesti kaupaksi.

Näiden rahojemme käyttöä ei oikeasti näytä kukaan valvovan. Miksi?

Raija-Liisa Järvi

Pori

Röyhkeää käytöstä enkelipatsaalla

Sinä, joka röyhkeästi poistat ruusun isäni nimilaatasta enkelipatsaalla, tiedätkö kuinka suurta mielipahaa aiheutat?

Muissa nimilaatoissa saa olla jos jonkinlaista kukantapaista, mutta ketä häiritsee se pienen pieni ruusu, jonka rakkaan isäni muistolle joskus viemme? Lopeta sabotointi!

Tytär

Seinäjoki

Minkä sinä lakkauttaisit?

Myönnämme toki, että valtion on pakko säästää, myös puolustusvoimien osalta. Mutta jos me täällä Etelä-Pohjanmaalla emme hyväksy sitä Kauhavan kohdalla, niin uskallatko nimetä jonkun muun lakkautettavan sen tilalle? Onko joku varuskunnista vähemmän tärkeä?

Tosikko

Seinäjoki

Sotainvalidi 10%

Mitä voi tehdä, jos ei pysty enää asumaan kotonaan, eikä vaimo pysy hoitamaan enää. Kristiinankaupungin kuntoutuskotiin ei pääse, kun ei ole 25 prosenttinen invalidi.

Eipä saa nämä kymmenprosenttiset, edes laitoshoitoon tukea keräyksistä. Tämä olisikin jo jotain! Eihän näitä veteraaneja ja invalideja enää niin paljon ole, etteikö heitä voisi kaikkia siinä kunnossa olevia päästää kuntoutukseen. Jaettaisiin nyt nyt niitä rahoja näille "lopuille" eniten tarvitseville, jotka ovat maatamme puolustaneet. Veljeä ei jätetä

Olisihan se todella ihanaa, jos kotona voisi asua. Mutta kun siihen ei ole enää edellytyksiä? Kahden viikon jakson kuntoutusta saa kymmenprosenttinen. Mihin se riittää?

Keräys menossa

Jurva