Lukijoilta: TEKSTARIT

Jokin kannusti Mustasaarta liitokseen Vaasan kanssa. Älkää mustasaarelaiset missään tapauksessa liittykö. Käy niin kuin Peräseinäjoen, Nurmon ja Ylistaron, kaikki näivettyy. Seinäjoki kuin konkkaan kypsä käenpoika, suu auki, maakunta ruokkii. Ilimajokiset jos on pakko, niin kurikkalaasten kans liitos.

Muut ovat huolissaan vanhustenhoidon tasosta. Vasemmistoliitto, sossut ja Rkp ovat sen sijaan huolissaan turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksista. Muistakaa tämäkin kevään vaaleissa.

Kummat päättävät eduskunnassa lait, esim. sote- ja tiedustelulait, kansanedustajat vai päivystävät professorit kuten Lavapuro ja Scheinin?

Mielestäni on vääristelyä kaupungin nimitoimikunnalta olla puuttumatta esim. Torikadun kerrostalojen nimiin. Patruuna-päätteiset kohteet, tiet ja kadut kuuluvat ehdottomasti ja ainoastaan Törnävälle patruunan kotisijoille.

Etelä-Pohjanmaa on muuttotappioaluetta. Muuttaako väki maakunnasta keskustapuoluetta pakoon? Nimimerkki Sotumaku ja tilasto Seinäjoelta.

Se mitä Oulussa ja Etelä-Suomessa tapahtuu, ei ole vierasta myöskään Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella (Etelä-, ja Keski-Pohjanmaan sekä Vaasa-keskeinen Pohjanmaan maakunta). Raiskaukset, joista rikoksesta epäilty tiedetään, kaksinkertaistuivat v:sta 2017 v:een 2018. Epäillyistä 37 pros. oli ulkomaan kansalaisia. Ulkomaalaisia alueella on vain muutama prosentti, joten rikoksissa suhteellinen osuus on järkyttävän suuri. Valistusta tarvitaan!

Aktiivimalli aiheuttaa turhaa työtä ja mielipahaa henkilökohtaisen avustajan tarvitsijoille. Kun 18 tuntia on tehty alkaa ”sairastelu” ja muu työnteon vaikeudet, että työsuhde lopetetaan ja avustaja saa taas täyttä päivärahaa ja pian on seuraava aktiivi tarjolla.

Eläkeyhtiöt sijoittaneet eläkerahoja jopa ulkomaille. Tuotot miljardeja ja sitten sanotaan, ettei ole rahaa nostaa eläkkeitä. Varmaan voisi tuotoista ottaa ja vieläkin jäisi. Taitaa eläkeyhtiöiden pomojen palkat määräytyä sen mukaan paljonko on kassassa rahaa.

Jo on aikoihin eletty! Latosaaren humppaliput pitäisi nyt ostaa jopa etukäteen huoltoasemalta... Samaiset bileyrittäjät vannoivat vielä viime syksynä, että lavatansseja ei Latosaaressa enää missään nimessä järjestetä. Onkohan tämä nyt lavatanssijoiden ali- vai yliarvostusta? Mitä tästä pitäisi ajatella?

Ilkka-lehdessä oli hyvä kirjoitus Hyvät ja huonot ihmiset. Tässä oli asioita, jotka ovat näin. Luin ajatuksella ja sydämellä eduskuntavaaleja odotellen. Moni meistä elää pienillä kuukausituloilla, on syrjimistä ja painostettu eikä tule kuulluksi, edes hädän hetkelläkään. Mutta luovuttamallakaan ei pärjää.

Luin tässä hetki sitten yt-neuvotteluista Kauhavan Hyvinvointiasemalla. Vähentäkää sieltä pikkupomoista ensin, silloin tuntuu, eikä pikkupalkkaisten puolelta, se on turhaa meininkiä. Kuka ne työt sitten tekis? Taitaa rahat mennä tietotekniikkaan yms.

Näyttää olevan mahdoton tehtävä Vt 19:llä lykätä penkat ojaan saakka. Siitä liikenneturvallusuus paranisi ja tuulilasin pesunestettä säästyisi ja luonto kiittäis... Sohjo kourussa ajelemme.

No ilmastohan lämpeni Kyrönmaalla viikon aikana –30 pakkasesta peräti +7 asteen lämpöön eli 37 astetta. Ajan silti isolla bensaturbolla, syön punaista lihaa, lennän Kanarialle useita kertoja vuodessa ja ajelen paljon myös Lappiin lomareissuille.

”Oodi hiljaisuudelle”, oli lehdessä kolumnin aihe (Ilkka, 15.2.). Siinä Helsingin päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitseva upouusi suuri kirjastorakennus sai ansaittua kritiikkiä, kaiken julkisuudessa annetun ylistyksen päälle. On meluisa, hallimainen ja kaikkea muuta kuin rauhallinen kulttuurin keidas. Kritiikissä olisi ollut syytä tuoda esiin, että tiloissa viihtyy liiankin hyvin asiattomia, kerjäläisiäkin. Asemalta poistettuja.

Suupohjaan kuuluu myös ruotsinkielinen rannikko Kristiina, Kaskinen, Närpiö ja siellä eletään pitkään.

Kiitos, Tero Hurtamo, mainiosta ideasta muuttaa Kauhava-nimi Härmäksi. Kävin välittömästi allekirjoittamassa kuntalaisaloitteen asiasta. Härmä-nimestä tulee hyvä mieli. Härmä sen pitää olla.

Eiköhän se Härmäkin ole ollut kuuluisa myös puukosta ja nyt vähän muustakin. Paljon matkustaneena tiedän, että Härmä on tunnettu ympäri Suomea, myös naapurimaissamme. Jos sanoo olevansa Kauhavalta, monet kysyvät missä sellainen paikka sijaitsee. Myös ulkomailla tietävät mistä ollaan, kun sanoo olevansa Härmästä. Hyvä Tero Hurtamo. Jatka samaan malliin.

Kyllä on jotkut kelkkailijat röyhkeitä kun pitää jo ihmisten pihamaalle päästä pörräämään.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi