Pääkirjoitus: MSK Group sijoitti myös kotimaakuntansa Etelä-Pohjanmaan tulevaisuuteen

Etelä-Pohjanmaata ja erityisesti ylihärmäläisiä hellittiin eilen todella kovan luokan yrityskaupppauutisella: Ylihärmäläinen MSK Group osti Saksassa ja Slovakiassa toimivan ohjaamovalmistaja Matecin koko osakekannan.

Kauppa tulee vahvistamaan MSK Groupin asemaa konsernina merkittävästi. Tähän asti se on ollut voimakkaasti suolahtelaisen traktorimerkki Valtran varassa, jolle se on valmistanut traktorihytit. Se on ollut luotettava ja pitkäaikainen kumppani, mutta vahva keskinäinen riippuvuussuhde on aina myös jonkinlainen riski. Lisäksi MSK tekee ohjaamoja Sampo Rosenlewin puimureihin.

Nyt konserni seisoo entistä tukevammin monella eri tukijalalla. Ostettu yritys ei ole päällekkäistä yrityksen nykyisen toiminnan kanssa vaan täydentäjä. Kauppa ei tule aiheuttamaan täällä pelkoa alueen työpaikkojen häviämisestä tai siirtämisestä muihin maihin.

Yrityksen veto oli kaikkiaan kova: Ostettu yhtiö on liikevaihdoltaan noin 50 miljoonaa euroa vuodessa. MSK:n konsernin liikevaihto on sadan miljoonan euron tietämissä. MSK ei ostanut isompaansa, mutta merkittävän kaupan se teki.

MSK:ssa katsotaan vahvasti tulevaisuuteen. Yritys ja sen omistajat voivat aina kerätä voittoja itselleen ja pankota rahaa tai sitten voi tehdä kuten MSK:ssa nyt tehdään, sijoitetaan vahvasti eteläpohjalaiseen tulevaisuuteen. Ylihärmäläinen Isosaarien perheyritys haluaa selvästi kehittää toimintaansa ja turvata yrityksen tulevaisuutta pitkälle eteenpäin.

Yrityskauppa kruunaa MSK Groupin jo entuudestaan hienon ja arvostusta herättävän viikon. Isosaarien perhe nousi yritysten maakuntamesenaateiksi, kun siitä tuli Altian suurin pohjalaisomistaja. MSK Group ja perhe osti yhteensä 472 900 euron arvosta Koskenkorvan tehtaan asemaa turvaavia osakkeita. (Ilkka 4.4.)

Tämäkin teko korostaa eteläpohjalaisen omistuksen merkitystä paikallisissa yrityksissä. Kun omistus on täällä, pysyvät työpaikatkin paremmin Etelä-Pohjanmaalla. MSK Groupin eteenpäin katsovat teot ovat omiaan vahvistamaan Etelä-Pohjanmaan maakuntaa.

Kommentoi
Luetuimmat pääkirjoitukset