Herrojen kanssa salkkusilla

Puolustusministeri Stefan Wallinin alkuvuosi on ollut tuulinen. Tästä huolimatta hänen ilmoituksensa RKP:n puheenjohtajan tehtävän jättämisestä tuli yllätyksenä. Tai ehkä ei sittenkään, sillä puolueen johtoon löytyi nopeasti uusia ehdokkaita.

Pietarsaarelainen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson keskusteli pari iltaa itsensä kanssa ja päätti lähteä tavoittelemaan puheenjohtajuutta. Samoin teki europarlamentaarikko Carl Haglund. RKP saa ainakin teoriassa valita keulansa kahdesta vahvasta, mutta riittävän erilaisesta ehdokkaasta.

Haglund vaikuttaa toimen mieheltä. Hän näki itsensä puolustusministerinä jo kertoessaan puheenjohtajaehdokkuudestaan. Wallin luovuttaisi hänelle ministerisalkun tosin vasta kunnallisvaalien jälkeen. Puheenjohtaja ehtisi kampanjoida rauhassa kunnallisvaalit.

Näinkö RKP:ssä junaillaan vallanvaihdokset - ihan vain herrojen kesken? Totta on, että Wallin alkaa toistuvien kohu-uutisten jälkeen olla puolueelleen rasite, mutta eikö pienpuolueenkin päätökset kuulu tehdä avoimemmalla tavalla?

Näytä niille, Henriksson!