Tänä kesänä luvassa on liituraitaa ja hulmuavia helmoja

Kesän tyyli on naisilla yhtä aikaa neulottu, boheemi ja maanläheinen sekä androgyyni, maskuliininen ja raamikas, stylisti Lotta Luolamo luettelee.

– Armyhenkisyyttä, khakia ja kovia kankaita nähdään sekä naisellisissa asukokonaisuuksissa että katumuodissa. Väreinä toimivat beige, armynvihreä ja luonnonvalkoinen.

Maanläheisten värien vastapainoksi voi pukea ylleen röyhelöitä ja hulmuavia kankaita sekä virkattuja vaatekappaleita pikkutopeista neulottuihin mekkoihin, 70-luvun beach boho -henkeen. Väreinä ihastuttavat keltainen, oranssi ja liila.

– Olkapäät, tai vain toinen, jätetään paljaaksi, ja hihoissa nähdään halkeamia ja leikkauksia. Löysät, rennot trenssit ja aamutakkimaiset kaavut lämmittävät illan tullessa, Luolamo sanoo.

Jokakesäinen raita palaa jälleen, ja sitä käytetään vaatteiden lisäksi asusteissa. Toimistoon voi pukea tyylikästä liituraitaa.

Vyötärö kaivetaan esiin talven paksujen neuleiden alta, sillä nyt vyötäröllä saa tapahtua. Housujen vyötärö on korkealla, ja sitä korostetaan vyön tai korsettien avulla tai kääntämällä housujen vyötärö alas.

Kesäpukeutumisessa kannattaa panostaa muutamiin luottovaatteisiin. Yksi niistä on trendikäs toppi.

– Vaihtoehtoina ovat olkapäät paljaaksi jättävä kevyt naruolkaintoppi tai hauskasti leikattu crop-toppi. Näitä on helppo yhdistellä eri alaosavaihtoehtoihin.

Lisäksi satsataan farkkuihin ja farkkusortseihin, jotka sopivat boheemiin tyyliin. Asusteita ei voi unohtaa. Luolamo neuvoo panostamaan muutamiin erimallisiin ja värisiin aurinkolaseihin, pikkulaukkuihin, lippalakkiin ja lierihattuun. Korut ovat metallisia tai virkattuja.

– Näitä sekoittelemalla ja vaihtelemalla saa jännittäviä kokonaisuuksia helpoilla aineksilla.

Töissä

Klassinen liituraita on ajaton ja sopii kaikenikäisille. Riippuen työpaikasta voit vetää päällesi uskaliaan liituraitapuvun tai yhdistää esimerkiksi valkoisen kauluspaidan liituraitahousuihin. Aquilano Rimond näyttää, kuinka liituraita tekee uskottavan tyylin. Hopeisten housujen vyötäröä on korostettu vyöllä.

Kaupungilla

Nuorille: Vedä jalkaan farkkusortsit ja yhdistä ne helposti olkapäillä leikittelevän topin kanssa.

Aikuisille: Myös aikuinen saa ottaa ilon irti olkapäillä leikittelystä Jenny Packhamin malliin. Hauskasti leikattu toppi yhdistettynä suoriin housuihin tai keskipitkään mekkoon luo rennon yhdistelmän.

Juhlissa

Nuorille: Leikittele boheemiudella ja pue yllesi neulottu mekko. Kenzo näyttää kuvassa esimerkkiä. Yhdistä mekko siisteihin sandaaleihin, yksinkertaisiin koruihin ja pikkulaukkuun.

Aikuisille: Paksu kangas saattaa tuntua oudolta, mutta se tekee yksinkertaisestakin mekosta ryhdikkään. V-kaula-aukko tuo raamikkuutta.

Rannalla

Nuorille: Tänä kesänä tavoitellaan beach boho -lookia. Pue yllesi virkatut moniväriset bikinit, vartaloketju ja täytä ranteesi erilaisilla värikkäillä käsikoruilla. Älä unohda isoja aurinkolaseja.

Aikuisille: Uimapuku on mukava vaihtoehto. Tänä kesänä sen ei tarvitse olla tylsä, kuten Maiso Margielan tyyli näyttää.

Asusteet

Raita toimii myös asusteissa, katso vaikka Guccin tyyliä. Rento look saa ryhdikkyyttä kovasta kankaasta. Asusteet ovat boheemit, kaikki virkattu sopii ranteisiin tai vaikka hiuksiin. Aurinkolasit ovat tänä kesänä suuret.

Röyhelöä

Maanläheisten värien vastapainoksi on röyhelöitä ja hulmuavia kankaita. Vyötäröä korostetaan. Alberta Ferrettin mallistossa olkapäät ovat keskipisteessä.

ELINA NYSTRÖM, TEKSTI LEENA ARO, KUVAT

Juttu on julkaistu lehdessä 8.3.

Kommentoi