Kouluruuan puolesta

Lehdestä on viime aikoina saanut lukea paljon negatiivisia mielipiteitä kouluruoasta. Se on muka pahaa ja huonolaatuista. Mielestäni kouluruoka on hyvää perusruokaa ja laatukin on hyvä siihen nähden, että se on ilmaista. Monissa muissa maissa kouluruokaa ei tarjota ollenkaan tai se maksaa. Ei kouluruoka ehkä ravintolaruoan laatua vastaa, mutta tuskin sitä kukaan ilmaisesta ruuasta odottaakaan. Pääasia, että saa vatsansa täyteen ja jaksaa taas opiskella.

Miksi kouluruoka sitten saa niin paljon negatiivista palautetta? Nurmon yläasteella on monipuolista ja hyvää ruokaa, joka on valmistettu perusruoka-aineista. Joka päivä on eri ruokaa, tarjolla on aina salaattia, usein myös pehmeää leipää tai jälkiruokaa. Nykyään kouluruoka on myös pääosin lähiruokaa.

Kouluruokaa vastaan olevat valittavat mielestäni ihan turhaan, sillä kouluruoka on vain yksi päivän ruokailuista ja sitä pitää syödä, mitä on tarjolla. Panostakaa sitten muihin päivän ruokiin ja syökää sitä mistä tykkäätte, tai ottakaa omat eväät kouluun.

Simo Erkko

Nurmon yläaste, 8G