Kuusi viimeistelee kattauksen

Yksinkertainen pellavaliina toimii itseoikeutettuna pohjana, kun bloggari ja sisustussuunnittelija Johanna Kursu kokoaa luonnonmateriaaleista pöytäkattauksen koristelua.

– Pellava on tyylikäs materiaali, ja koristeetkin tulevat paremmin esiin yksiväriseltä kuin värikkäältä tai kuvioidulta pohjalta.

Kursu on sitonut juuttinarulla pieniä kuusenoksia tiukoiksi nipuiksi. Niput lepäävät tummilla keraamisilla lautasilla.

– Kattauksen tekeminen kannattaa aina aloittaa miettimällä, millaisia astioita aikoo käyttää. Voit hyvin yhdistellä erilaisia materiaaleja, kuten lasia ja rouheaa keramiikkaa. Lasi keventää kattauksen ilmettä.

Kuusinippujen kaveriksi Kursu on hankkinut suuria, punaisia leikkoamarylliksia.

– On kiva sekoittaa tyylejä, mutta yhtä hyvin lasimaljakossa voisi tässä kattauksessa olla iso kimppu kuusenoksia.

Kuusikimpun Kursu onkin nostanut viereiselle keittiönpöydälle. Kuusen sekaan on sidottu eukalyptuksenoksia. Niitä riippuu myös kuivattuna seinällä pöytäryhmän takana.

– Eukalyptus on ollut suosittua sisustuksessa jo pitkään, ja sopisi hyvin myös tähän kattaukseen. Eukalyptusta saa monenlaisena versiona, on isompaa ja pienempää lehteä ja myös punaiseksi värjättyä. Tuoksukin on ihana.

Keittiön nurkkauksessa katonrajasta riippuu samanlaisia pieniä kuusenoksakimppuja, jotka on kiinnitetty juuttinaruun pitkäksi nauhaksi.

– Myös tämän voisi laittaa kattaukseen pitkälleen keskelle pöytää. Samoin sen voisi ripustaa päistään roikkumaan jonnekin kauniiksi köynnökseksi.

– Tekemiseen ei tarvita muuta kuin sakset, narua ja kasvit.

Myös pähkinät ja kävyt ovat Kursun mielestä pistämättömiä koristeita. Kursu on liittänyt kattaukseensa kuorellisia maapähkinöitä pieneen keraamisen kulhoon.

– Pähkinät sopivat kauniisti myös lasipurkkiin, kuten kävytkin. Myös pistaasipähkinöiden kuoria voi hyvin käyttää koristelussa. Kaunista ja helppoa, Kursu toteaa.

– Pidän muutenkin helpoista ja nopeista koristeluista, koska olen kärsimätön luonne ja minulla on aina kiire, neljän lapsen äiti sanoo.

Televisiotason päälle Kursu on nostanut mustaan ruukkuun sujautetun reilunkokoisen pihlajanoksan ja koristellut sen paperitähdellä ja erivärisillä palloilla.

– Sisustuksessa käytetyt oksat voivat olla vaikka minkälaisia kränkkyjä, Kursu sanoo.

– Karahkan voi myös nostaa lattialle isoon lasipulloon tai ripustaa kattoon ja kieputtaa valot ympärille.

Kursun tämänkertaisen ruukun pohjalla on kiviä.

– Vettä ei kannata laittaa, jos ei halua, että silmut aukeavat. Sekin on kyllä kaunista varsinkin valkoisten koristeiden kanssa. Vihreä ja valkoinen sopivat hyvin yhteen.

Makuuhuoneen nurkassa katossa keinuu juuttinarulla amppelikoukkuun ripustettu metallirengas kynttilöineen. Siitä Kursu on tuunannut kranssin niin ikään kuusen- ja eukalyptuksenoksilla.

– Tällaiset vähän erilaiset kranssit ovat nyt suosittuja. Tarvitaan vain rautalankaa ja joku kehikko, johon sitoa oksat. Tähän voisi hyvin laittaa myös valot.

– Yksinkertaisen metallirenkaan koristeineen voi laittaa riippumaan katosta myös lappeelleen, kuin mobilen.

Kursun mukaan juuri luonnonmateriaalit- ja värit ovat sisustuksessa muutenkin nyt varsin trendikkäitä.

– Mustavalkoisten graafisten kuvioiden ja valkoisen kauden jälkeen ruskeat sävyt ovat nyt pinnalla. Veikkaan, että ensi vuoden väri on nude.

Kommentoi