Voitto on Suomelle ensimmäinen miesten maaotteluissa sitten syyskuun 2015, jolloin Färsaaret kaatui 1–0. Tuolloin Suomea valmensi väliaikaisella pestillä Markku Kanerva, joka näin palautti Suomen voittokantaan ensimmäisessä pelissään vakivalmentajana.

Suomi ehti pelata syyskuun 2015 jälkeen 13 peliä ilman voittoa. Hans Backen valmennuksessa Suomi hävisi viime vuonna yhdeksän ottelua ja pelasi kaksi tasan. Marokolle tappio oli puolestaan ensimmäinen 13 tappiottoman pelin jälkeen.

Ojala puski uransa ensimmäisen maaottelumaalin Petteri Forsellin antamasta kulmapotkusta, kun avauspuoliajalla pelattiin jo lisäaikaa. Toisella puoliajalla Marokko piti palloa, mutta laukaukset olivat luokattomia, eikä ensimmäisen pelinsä A-maajoukkueessa pelannut maalivahti Walter Viitala joutunut venymään. Myös Suomen puolustus piti asemansa hyvin läpi pelin.

Suomella oli loppuvaiheissa paikka toiseenkin osumaan, mutta Robert Taylorin veto hyvästä paikasta 85. minuutilla viuhui ohi. Taylorille ottelu oli Viitalan tavoin ensimmäinen maajoukkueessa, ja kokeilupitoisesta ryhmästä maajoukkuedebyyttinsä tekivät pelissä myös Albin Granlund ja Jasse Tuominen. Kapteenina toiminut Kari Arkivuo puolestaan pelasi 50. maaottelunsa.

STT