Jokinen teki maalin ja antoi maalisyötön, kun Florida kaatoi vieraskaukalossa New Jersey Devilsin 3–0. Jokisen maali syntyi Devilsin tyhjään maaliin ottelun loppuhetkillä.

Jokisella on nyt koossa 4+6=10 tehopistettä 32 NHL-ottelusta. Hänen plus-miinus-saldonsa on kahdeksan astetta pakkasella. Viime kaudella Jokinen oli NHL:n runkosarjan tehokkain suomalaispelaaja.

Panthers pelasi yhä maanantaina ilman toipilaana olevaa luottohyökkääjänsä Aleksander Barkovia. Sen sijaan veteraanimaalivahti Roberto Luongo oli mies paikallaan. Hän venyi nollapeliin 28 torjunnalla. Voitto oli Luongolle uran 448:s NHL:ssä. Tällä voittomäärällä hän siirtyi NHL-maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston viidenneksi ohi Terry Sawchukin.

Nollapeli oli 37-vuotiaalle Luongolle jo uran 73:s.

–  Tavoitteenamme on yhä yltää pudotuspeleihin. Keskityn tähän tehtävään sataprosenttisesti, muut sen mukana tulevat asiat hoitavat itse itsensä. Pitää vain napsia pisteitä, jotta saisimme homman jälleen raiteilleen, Luongo selvitti NHL:n nettisivuilla.

Ovetshkin: Olen tulossa vanhaksi

Washington Capitals otti maanantaina kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se päihitti vieraskaukalossa Montreal Canadiensin 4–1. Venäläistähti Aleksandr Ovetshkin iski ottelussa uransa 544. NHL-maalin ja oli syötöillään juonimassa kahta muuta osumaa. Hän on nyt vain pisteen päässä tuhannen tehopisteen rajasta.

–  Tämä tarkoittaa, että olen tulossa vanhemmaksi. Muistan ensimmäisen NHL-kauteni ja ensimmäisen pelini aivan kuten se olisi ollut viisi minuuttia sitten, 31-vuotias Ovetshkin sanoi.

Montrealin Artturi Lehkoselle kirjattiin maanantaina syöttöpiste.

Toipilaana oleva Patrik Laine puolestaan puuttui Winnipegin kokoonpanosta, kun Jets löi kotijäällään Calgary Flamesin 2–0.

STT