Etiketissä luki Gran Reserva, joten kokeilla piti. Indomita on tehty vielä suurimmaksi osaksi Carignan rypäleestä, joka on kohtuullisen harvinaista. Yleensä kovahkoa ja maskuliinista Carignania käytetään vain sekoiteviinien pohjana.

Tuoksu on tummien marjojen sävyttämä, silti yllättävän hedelmäinen ja hiukan kahvinen, runsas. Jopa aavistuksen makeahko mansikkaisuus käy nenään mukavasti.

Maku on sopivalla tavalla raskas. Karhunvatukka ja kypsä mustaherukka yhdistyvät melko pehmeisiin parkkihappoihin ja kokonaisuus on aika roteva, vaikka jälkimaku jääkin vähän löysäksi. Mutta on aina mielenkiintoista, että joku kokeilee hankalasti viljeltävästä täyterypäleestä ihan omaa tuotetta. Ja onnistuu siedettävästi. Soveltuu parhaiten paistetun porsaan- tai naudanlihan seuraan ja saa 7,4 pistettä. Kuuluu sarjaan "ihan kiva" muttei unohtumaton gran reserva, kuten niiden pitäisi olla.

JUHA-MATTI ANTTILA

Indomita Gran Reserva Carignan 2010, punaviini, täyteläinen, Chile, hinta 9,99 €, Carignan (85 %),Cabernet Saivugnon (15 %), alkoholi 14 %,uutos 35 g/l, hapot 5,3 g/l.