Yleisö nousi taputtamaan seisaaltaan, kun Jesse Kaikuranta lauloi Syksyn Sävelen voittokappaleensa Järjetön rakkaus. Paikalla oli niin paljon väkeä, kuin tiloihin pystyttiin ottamaan, noin 800.

Hän esiintyi lähes kotikulmillaan, sillä hän asui lapsuutensa Inhan Tehtailla ja kävi Inhankosken koulua. – Tämä oli minun ensimmäinen esiintymiseni Ähtärissä, sillä kukaan ei aikoinaan edes tiennyt, että laulan.

Kaikuranta kävi Ähtärin lukiota kaksi vuotta ja lähti siitä vuodeksi Kauhajoelle kansanopistoon ja sitten Kaustisen musiikkilukioon. –Ähtärissä minulla ei ollut enää kavereita, sillä lähes kaikki olivat muuttaneet pois ja halusin nähdä jotain muutakin.

Isä, Asko Kaikuranta tuumi, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun hän oli poikaansa kuuntelemassa konsertissa ja hyvältä tuntui. Isältään Jesse Kaikuranta kertoi saaneensa aina paljon kannustusta.

Sukua oli paikalla arviolta ainakin 50. Jesse Kaikurannan isän lailla myös setä Aulis Kaikuranta asustaa Ähtärissä, joten konsertissa oli kuulolla isää, setää ja serkkuja. Täti oli saapunut Äänekoskelta saakka. Veli, Miska Kaikuranta asustaa kaukana Argentiinassa.

Inhimillisessä tekijässä Jesse Kaikuranta kertoi raskaista kokemuksistaan äidin menehdyttyä neljä vuotta sitten syöpään.

Aivan hirveästi Jesse Kaikuranta ei ole ehtinyt Ähtärissä aikaansa viettää, sillä hän asuu Kokkolassa ja on toiminut Estraditaiteen koulun laulunopettajana. Voice of Finlandissa finaaliin yltänyttä ja Syksyn Sävelen voittanutta vievät nyt keikat ympäri Suomen.

– Haluaisin enemmänkin säveltää musiikkia, jos siihen olisi aikaa. Jos jotain haaveita vielä on, niin hän haluaisi keikkailla työnään mahdollisimman pitkään.

Topi Kanervisto Inhan Tehtailta mietti, että pieneltä paikkakunnalta on tullut paljon laulajia. –Kyllähän minä Jessen muistan, kun hän pyöri samoilla kylillä.

Kaikurannan uusimmasta singlestä Näytän sulle rannan ilmestyi juuri sunnuntaina musiikkivideo.

TARJA RIIHIMÄKI