-Kevät on aikaa, jolloin on paljon tapahtumia: monenlaisia juhlia, äitienpäivä ja valmistujaisia, arvioivat kirjakaupan myyjä Suvi Penninkangas ja vaateliikeyrittäjä Helena Vistbacka ostavan asiakaskunnan liikkumista.

-Ja omalta paikkakunnalta saa tehtyä ostokset; ei täältä ole mikään pakko lähteä muualle kaupoille.

Tempaukseen osallistuvat kaupan kehittämisryhmän edustaja Ari Ahvenlammen mukaan likipitäen kaikki keskustaajamassa toimipistettään pitävät kauppiaat ja yrittäjät.

-Yli 30 yritystä on kaikkiaan mukana.

Torikauden avausta ennakoiden on jo iltatori torstaina, ja torikauppiaita edustavan Riitta Ojajärven mukaan peräkonttikirppis kuuluu torin antiin tänäkin keväänä ja kesänä.

Viikon päästä lauantaina torilla voi ostamisen ohella katsoa ja ihastella Tanssiva klovni -esitystä, yhdistelmää miimisiä sketsejä ja klassista balettia. Torilla esiintyvät lauantaipäivän mittaan myös musiikkiopiston nuoret hanuristit, ja esiteltävänä on niinikään Alajärven Ankkureiden Superpesis-joukkue.

-Kymmenen vuotta siitä on, kun Alajärvellä on viimeksi pelattu ylimmän sarjatason pelejä, ja heti torilauantaita seuraavana keskiviikkona onkin kauden ensimmäinen kotiottelu, pohjustaa Ankkureiden toiminnanjohtaja Mika Peräkangas.

reijo heikkilä